arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu

WIN: tickets voor de ART United Museum Session met exclusief concert van blackwave. op 22 mei in het M HKA

do 09 mei 2019

Na een uiterst succesvolle samenwerking vorig jaar lanceren Pukkelpop, tien musea, kunstinstellingen en zes ondersteunende partners een nieuw kunstenproject: ART United. Het project kwam mede tot stand dankzij de steun van CERA en Vlaams minister van Cultuur, Sven Gatz. Het startschot voor ART United wordt gegeven op woensdag 22 mei met een concert op een bijzondere locatie. Als partner van het initiatief nodigt Proximus Go for Music je graag uit!

Op woensdag 22 mei geeft het Antwerps hiphop-duo blackwave. exclusief voor tweehonderd winnaars de aftrap op een minder voor de hand liggende locatie: het dakterras van het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. Om 19u00 zwieren we de deuren van het M HKA open waar je momenteel Lake View Limited Offer van Sveta Shuvaeva, de IN SITU-tentoonstelling van Hedwig Houben en het werk van Jan Cox en Leon Van Essche kan ontdekken. Om 20u20 tillen we de avond naar een hoger niveau met een exclusieve live sessie van blackwave. op het dakterras van het M HKA. Wil jij er graag bij zijn? Deelnemen doe je hier

ART United

De regie van ART United ligt dit jaar nog meer in de handen van jongeren. De bedoeling is om hen tijdens Pukkelpop in contact te brengen met kunst en beeldcultuur buiten de museummuren. Vorig jaar bleek het festivalterrein alvast een vruchtbare ontmoetingsplek voor musea en Pukkelpoppers. Het volledige Art United project kwam tot stand dankzij de steun van de Vlaamse Overheid .

ART Yard

De Dôme van vorige editie maakt dit jaar plaats voor ART Yard , een nog grotere kunstenzone op de site tegenover het hoofdpodium. Verder kunnen bezoekers verspreid over het hele festivalterrein kennis maken met kunst in vele verschillende vormen en gedaanten. Onder andere Christian Bakalov , Sietske Van Aerde , Clara Lissens , Gerard Herman , Müge Yilmaz , Benjamin Vandewalle en w.wh at* werken mee aan ART United.

Augmented reality

Ook op digitaal vlak zet Pukkelpop deze samenwerking graag in de kijker. Samen met partner Proximus ontwikkelde het festival de PKP-app waarmee bezoekers vorig jaar al via augmented reality collectiewerken uit de verschillende musea konden bekijken terwijl ze over het festivalterrein liepen, een primeur.

ART United is een unieke samenwerking met AmuseeVous, BILL/publiq, (onderzoeksgroep) CuDOS, FARO, FoMu Antwerpen, Fontys Hogeschool Tilburg, Formaat vzw, Kunstencentrum Buda, M HKA Antwerpen, M Museum Leuven, Modemuseum Hasselt, Museum voor Schone Kunsten Gent, Mu.ZEE, S.M.A.K., Stadstriënnale Screen It en Z33. Met dank aan CERA en de Vlaamse Overheid.