arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu

New concert: TRENTEMOLLLER - 23/1/17 - AB

wo 19 okt 2016

Drie jaar was het stil. Maar nu is Trentemøller helemaal terug. Een kleine maand geleden verscheen zijn nieuwe album Fixion. De Deen gaat ook opnieuw live optreden. Op maandag 23 januari staat hij in de AB in Brussel! De ticketverkoop start op vrijdag 14 oktober om 10u via proximusgoformusic.be en abconcerts.be.
Trentemøller is een bijzonder getalenteerd producer. De underground scene maakt met hem kennis in 2005. Trentemøller geeft minimal techno een nieuwe dimensie.  Dat laat zich horen op zijn debuut The Last Resort dat in 2006 verschijnt. Trentemøller slaagt er in om subtiel emoties te vatten in zijn muziek. Hij zet een dromerige sfeer neer. Een muzikale caleidoscoop, gevuld met de prachtigste kleuren en stemmingen. De Deen uit Kopenhagen vertaalt dit naar een prachtige live show. In 2007 reist hij voor het eerst de wereld rond. EP’s, singles, remixes volgen. In 2010 levert zijn remix voor No You Girls van Franz Ferdinand hem een nominatie voor de Grammy Awards op in de categorie 'Best Remixed Recording, Non-Classical'. Trentemøller is een verkenner. Zijn tweede album Into The Great Wide Yonder is organischer van aard, warmer ook. Ver weg van het soms karikaturale van de elektronische muziek. Als hij naar aanleiding van zijn derde album Lost in 2012 in de Ancienne Belgique optreedt, gaat de uitverkochte zaal helemaal loos. De Morgen vat het daags nadien samen: "Trentemøller blijft ongrijpbaar. En net daarom zo fascinerend."  
Het nieuwe album Fixion brengt Trentemøller op zijn eigen label In My Room uit. Jehnny Beth van Savages leent haar stem voor twee songs waaronder single River In Me. Marie Fisker, die mee tourt met Trentemøller, zingt tweede single Redefine in. Het wordt een geweldig weerzien in de Ancienne Belgique op maandag 23 januari.