arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu

New concert: Tove Lo, 16/3/20, AB

ma 16 sep 2019

Na een drukke festivalzomer en een herfst die in het teken zal staan van haar nieuwe plaat Sunshine Kitty, trekt Tove Lo in 2020 opnieuw volop op tournee! En uiteraard ontbreekt ons land niet op het programma… de Zweedse schone laat op 16 maart de AB op zijn grondvesten daveren, met Millie Turner in het voorprogramma. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 20 september om 11u.

Tove Ebba Elsa Nilsson werd in 1987 geboren in Stockholm. Haar eerste muzikale sporen verdiende ze in een mathrockband, voor ze zich richtte op een solocarrière en in 2013 haar debuut-EP uitbracht. Die werd opgepikt door het publiek en de hemel ingeprezen door de pers, en het popsterrendom stond voor de deur! En dat was nog maar het begin… Haar eerste album Queen of the Clouds (2014) landt op de 14e stek in de Billboard 200. Singles Habits (Stay High) en Talking Body maken furore, Tove Lo wordt wereldwijd omarmd, en de prestigieuze collabs stapelen zich op. Haar popsongs zijn onweerstaanbaar, en met haar pen verleidt ze ook artiesten als Lea Michele, Zara Larsson, Nick Jonas en Ellie Goulding. Ook awardnominaties ontbreken niet, met onder meer de Golden Globes, de Grammy Awards en de Critics’ Choice Awards. Haar vierde studioalbum ‘Sunshine Kitty’, opgenomen in Los Angeles, is net klaar en enorm veelbelovend. Het is uitkijken naar onder meer samenwerkingen met Kylie Minogue, de Britse dj/producer Jax Jones (op het nummer “Jacques”) en Finneas – broer van Billie Eilish. Wees erbij op 16 maart in de AB, dit wordt een knaller!