arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu

New concert: The Jesus and Mary Chain, 30/3/20, AB

di 08 okt 2019

Drie jaar na hun langverwachte en overdonderende terugkeer, gaan The Jesus and Mary Chain op hetzelfde elan verder. De mythische band speelt op 30 maart zijn klassieke album Darklands integraal in de AB! Tickets voor dit – nu al – cultconcert zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 11 oktober om 11u.

In 1985 zetten ze de rockwereld op zijn kop met Psychocandy; een verrassende crossover tussen de industriële chaos van Einstürzende Neubauten en de vrolijke pop van Shangri-Las, vol bezwerende gitaren en onsterfelijk geworden dankzij klassiekers als You Trip Me Up en Just Like Honey. Maar met opvolger Darklands beleeft de band in 1987 pas écht zijn hoogtepunt. De broers Reid, intussen herleid tot een duo, maakten dit meesterwerk van A tot Z zelf, slechts vergezeld van een drummachine. Compromisloos en vastberaden leverden Jim en William een plaat af voor de geschiedenisboeken, met pareltjes als Happy When It Rains, On The Wall en uiteraard April Skies, die tot op vandaag hun grootste hit blijft. Op 30 maart brengen ze Darklands van begin tot eind. Niet te missen!