arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu

New concert: BEAR'S DEN - 13/04/17 - Vooruit

do 01 dec 2016

Met debuut Islands wist Bear’s Den menig indiefolkhart te verwarmen. En hoewel de folk prominent aanwezig blijft in hun sound, hebben de Londenaars zich voor hun nieuwe plaat laten inspireren door de seventies- en eightiesrock van  Fleetwood Mac, Eagles en Bruce Springsteen. Ook meer hedendaagse invloeden van The National en Sufjan Stevens zijn duidelijk hoorbaar. Red Earth & Pouring Rain is in juli van dit jaar verschenen en leverde met Dew On The Vine al een radiohit van formaat af. “Een goede metafoor voor de stemming van deze plaat is het idee van rechtdoor rijden terwijl je in de achteruitkijkspiegel kijkt. Van tegengestelde beweging”, zegt Kevin over hun jongste release. Bloedeerlijk, briljant gerealiseerd en ontroerend. De nieuwe Bear’s Den is een meesterlijk album van een band die zelfzeker genoeg is om het verleden in een achteruitkijkspiegel te laten.

Met het vertrek van Joey Haynes, begin dit jaar, zijn Andrew Davie en Kevin Jones afgeslankt tot duo. Afgelopen zomer samen goed voor een vijfsterrenconcert in The Barn van Rock Werchter en vorige week nog het warmste concert van het jaar in een tjokvolle AB. Vandaag kondigt Bear’s Den twee nieuwe concerten in ons land aan. Afspraak op woensdag 12 april in Trix Antwerpen en op donderdag 13 april in Vooruit Gent.