arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu

New concert: Banks, 19/11/19, Koninklijk Circus

vr 07 jun 2019

Al sinds 2013 is Banks één van de meest stijlvolle en getalenteerde sterren aan het firmament van de alternatieve muziek. Haar laatste optredens dateren intussen alweer van 2017, maar haar terugkeer – met nieuw werk! – is niet veraf. Op 19 november staat ze op de planken van het Koninklijk Circus in Brussel, met haar nieuwe langspeler Ill onder de arm. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 14 juni om 10u.

Jillian Rose Banks groeit op in Los Angeles en ontpopt zich al snel tot een uitzonderlijk schrijverstalent. In 2013 levert ze twee EP’s af, waarvoor ze zich liet omringen door Sohn, A$AP Rocky, Lil Silva en Jamie Woon. Haar muziek – tussen indiepop en r&b – houdt als geen ander het midden tussen een intens geladen soulspirit en sferische sounds. In 2014 toert ze de wereld rond met haar debuutplaat Goddess, die goed was voor een hoop bekroningen. Opnieuw twee jaar later is er het magnifieke Altar, dat bol staat van verfijnde ballades. Banks trekt het publiek steeds dichter naar zich toe met haar grensverleggende liveprestaties.

Vandaag is ze een gevestigde waarde; een zachte maar stormachtige diva van de moderne tijd. Ze onthulde zopas nog Gimme, een nieuwe track die al goed is voor 8 miljoen streams, maar vooral als voorbode dient voor haar derde plaat, die deze zomer in de rekken ligt!