arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Yann Tiersen
02 mrt 2019 - Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Opening deuren: 19:00

Timing
YANN TIERSEN: 20.00 – 22.00

Yann Tiersen’s tiende studioalbum All brengt hem op 18 februari naar het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Een prachtige concertavond die in een mum van tijd compleet uitverkocht afficheerde. Tiersen voegt daarom een extra Belgische stop aan zijn toerschema toe, op zaterdag 2 maart in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Yann Tiersen is zonder twijfel één van de populairste en meest beklijvende Franse componisten van zijn generatie. Hij bouwde in zijn muzikale carrière een opmerkelijke, atypische discografie op, nooit bang om tegen de stroom van de hedendaagse commerciële eisen in te gaan. Hij distilleert poëtische en diepzinnige instrumentale muziek, die je meevoert en doet nadenken. Tiersen vergaarde wereldfaam wanneer zijn vroege albums gebruikt werden in de Bafta-winnende soundtrack voor de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (Jean-Pierre Jeunet, 2001). Jongste plaat All, verschenen in februari van dit jaar, behandelt zijn favoriete thema, zijn band met de natuur en het milieu.

Published 21/11/2018

Ticketinfo