arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
U2 - The Joshua Tree Tour 2017
01 aug 2017 - Koning Boudewijnstadion, Brussel

Voorprogramma: Noel Gallagher's High Flying Birds
Opening deuren: 17:00
Vanaf 19 juli om 11u00 zijn parkingtickets te koop via deze link.
Vanaf 19 juli om 11u00 is het e-treinbiljet U2 te koop via detrein.be/U2.

KLIK HIER voor alle praktische info (mobiliteit, do's & don'ts, etc).

 

Live Nation kondigt vandaag aan dat U2 dit jaar een beperkt aantal stadionconcerten zal geven – U2: The Joshua Tree Tour 2017 – en dit om de 30ste verjaardag te vieren van het classic album van de groep. Tijdens elke show zal The Joshua Tree integraal gebracht worden. Voor het Noord-Amerikaanse luik van de tour treden onder andere Mumford & Sons, OneRepublic en The Lumineers aan als special guests. In Europa neemt Noel Gallagher’s High Flying Birds de support voor hun rekening.

U2: The Joshua Tree Tour houdt op dinsdag 1 augustus halt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De ticketverkoop start op maandag 16 januari om 10u.

Alom geprezen is het album dat op 9 maart 1987 uitgebracht werd. Met hitsingles With Or Without You, I Still Haven’t Found What I’m Looking For en Where The Streets Have No Name, werd The Joshua Tree het allereerste #1 album in de VS voor U2. Ook in de rest van de wereld – waaronder ook Groot-Brittannië en Ierland – sierde het de top van de hitlijsten. Wereldwijd werden er meer dan 25 miljoen exemplaren van The Joshua Tree verkocht. Het album katapulteerde Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr “van helden naar supersterren” (dixit Rolling Stone). Time Magazine plaatste U2 op de cover in april 1987 en riep hen uit tot “Rock’s Hottest Ticket”. Om aan de vraag naar concerttickets te kunnen voldoen evolueerde U2 van arena naar stadion shows. Het was een bepalend jaar voor de groep. Het zette hen op koers om één van de grootste en beste live-acts van vandaag te worden. Vele nu iconische momenten tekenen de maanden die volgen: de Grammy Award winnende muziekvideo voor Where The Streets Have No Name, opgenomen op het dak van een drankhandel in Los Angeles en goed voor een legendarische verkeersopstopping, het winnen van een BRIT Award en 2 Grammys – waaronder Album Of The Year. Inmiddels hebben ze al 22 Grammys in ontvangst mogen nemen. Het maakt U2 tot de meest gelauwerde rockgroep in de Grammy geschiedenis.

The Joshua Tree, het vijfde studio-album van U2 werd geproduceerd door Brian Eno en Daniel Lanois. Het artwork – dat de carrière van fotograaf en art director Anton Corbijn bestendigde – is van iconische aard. De opnames van The Joshua Tree vonden plaats in Dublin in de Windmill Lane Studios en in Danesmoate, het huis dat later de thuis werd van bassist Adam Clayton.

Met U2: The Joshua Tree Tour 2017 keert de groep, na de baanbrekende iNNOCENCE + eXPERIENCE arena shows in 2015, terug naar de stadions. En dat is voor het eerst sinds de 2009-2011 recordbrekende U2 360° Tour, de meest succesvolle tournee ooit, goed voor meer dan 7,3 miljoen bezoekers over de hele wereld.

Published: 09/01/2017

Ticketprijzen
Tickets kosten 181 euro (eerste categorie zitplaatsen), 106 euro (tweede categorie zitplaatsen), 76 euro (derde categorie zitplaatsen, staanplaatsen middenplein en Inter platform) en 41 euro (vierde categorie zitplaatsen) inclusief servicekosten.

 

Leeftijdsbeperkingen
Fans jonger dan 12 jaar raden we aan een zitplaats te kopen. Het staand middenplein, waaronder ook de (RED) Zone, is niet geschikt voor kinderen!

Fans jonger dan 16 jaar die liever op het staand middenplein staan, waaronder ook de (RED) Zone, moeten begeleid worden door een volwassene in het bezit van een geldig ticket in dezelfde prijscategorie.

Speciale Packages

Voor de allergrootste fans zijn er ook speciale pakketten beschikbaar.
Let op, bij het (RED) Zone Package is de leeftijdsbeperking ook van toepassing!

1. VIP Party Package - € 465
- Een zitplaats in eerste prijscategorie om U2 live te zien
- Een VIP party voor de show op een locatie dichtbij het stadion
- Een informeel diner met gratis drank voor de show
- Een vestiaire (enkel voor de show)
- Een U2 laminate en lanyard als aandenken
- Een speciaal ontworpen merchandise item voor package klanten
- Check-in met ontvangst door onze medewerkers
- Privé toiletten en exclusieve bar (enkel voor de show)
- Één parkingticket per twee personen voor één van de omliggende parkings

2. (RED) Zone Package - € 315
De (RED) Zone geeft toegang tot een exclusieve ruimte naast het podium, met speciale voorzieningen en personeel, ter ondersteuning van (RED) en het Global Fund in de strijd tegen aids in Afrika.
- Een afgesloten ruimte naast het podium
- Zeer gelimiteerde beschikbaarheid
- Een toegewijde ingang
- Een ‘Collector Ticket’ als aandenken
- Deelname aan de wedstrijd voor een backstage tour voor het concert
- Toegang tot de (RED) Zone refreshment stand
- Een deel van de opbrengst gaat naar de (RED) campagne

3. Gold Hot Ticket Package - € 310
- Een zitplaats in eerste prijscategorie om U2 live te zien
- Een U2 laminate en lanyard als aandenken
- Een speciaal ontworpen merchandise item voor package klanten
- Check-in met ontvangst door onze medewerkers

4. Silver Hot Ticket Package - € 215
- Een zitplaats in tweede prijscategorie om U2 live te zien
- Een U2 laminate en lanyard als aandenken
- Een speciaal ontworpen merchandise item voor package klanten
- Check-in met ontvangst door onze medewerkers

Opgelet!
Gelieve er rekening mee te houden dat de uren vermeld op de reservatiepagina en/of bevestigingsmail kunnen afwijken van het package startuur.

Deze packages zijn NIET OVERDRAAGBAAR en worden NIET TERUGBETAALD. Terugbetaling wordt enkel en alleen toegestaan indien het concert of deze packages worden afgelast. Naamsveranderingen worden in GEEN GEVAL toegestaan. Om de inhoud van het pakket en het toegangsticket in ontvangst te nemen, dient de klant zich persoonlijk aan te melden aan het registratiepunt met een geldig identiteitsbewijs en deze bevestigingsvoucher. De klant zal een week voor het concert geïnformeerd worden (via het door de klant opgegeven e-mailadres tijdens de bestelling) met instructies voor ophaling. De af te halen items zijn een aandenken en geven de klant geen toegang tot het stadion of de backstage.

Speciale Rolstoelpodiumtickets

De tickets voor het rolstoelpodium zijn intussen UITVERKOCHT. Er zijn dus geen plaatsen meer beschikbaar voor het rolstoelplatform.
Om u in te schrijven op de wachtlijst voor het rolstoelpodium kan u dit formulier invullen. Komen er tickets vrij, dan wordt er met u contact opgenomen.

Het platform is niet enkel bedoeld voor rolstoelgebruikers. Ook mensen die slecht te been zijn (omwille van beperking of ziekte), mensen met dwerggroei, blinden en slechtzienden... komen in aanmerking voor deze tickets. Deze laatste kunnen echter ook tickets kopen voor de tribunes (daar zijn zitplaatsen voorzien). In de tribunes zijn geen liften beschikbaar, personen met krukken bestellen best plaatsen op het rolstoelpodium. 

Er kunnen max. 2 tickets voor het rolstoelpodium aangekocht worden. De tickets dienen op naam te staan van de persoon met een beperking, niet op naam van de begeleider! Ook voor de begeleider dient u een specifiek ticket voor het rolstoelpodium aan te kopen.

Mensen die geen nood hebben aan het platform maar wel gebruik wensen te maken van de overige faciliteiten (voorbehouden parking, alternatieve ingang…), dienen geen speciale tickets te kopen. We vragen wel om de faciliteiten (voorbehouden parking, alternatieve ingang…) op voorhand aan te vragen. Dit kan door dit inschrijvingsformulier in te vullen. 

Gelieve alle faciliteiten aan te vragen voor 10 juli 2017!
Info over de toegankelijkheid van het concert vindt u hier.

Voor vragen omtrent de aankoop van tickets, kan u terecht bij Ticketmaster op het nummer +32 70 22 31 93. Voor vragen omtrent de faciliteiten voor mensen met een beperking, kan u terecht bij U2@inter.vlaanderen.