arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
TW Classic 2020
21 jun 2020 - Festivalpark, Werchter

Het wordt een zomer zonder TW Classic. De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist dat massa-evenementen tot 31 augustus niet toegelaten zijn in België.

Het is de enige juiste beslissing. Ze overvalt ons niet. Het lag in de lijn der verwachting en we hebben er enkel groot begrip voor. De gezondheid en veiligheid van festivalgangers, van artiesten, van crew, van vrijwilligers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van overheden volgen. Verantwoordelijkheid nemen. Zorg dragen voor jezelf en geliefden. Het virus een halt toeroepen. Daar draait het om. Wij keken net als jullie heel erg uit naar een geweldige editie van TW Classic. Maar even zijn er nu belangrijkere dingen, toch?

Heb je een ticket voor TW Classic? We werken momenteel aan een regeling voor tickethouders. Onze ticketpartner Ticketmaster contacteert je van zodra deze volledig is uitgewerkt, naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele dagen. Hou je mailbox in het oog. Bedankt voor je geduld.

Voor nu: blijf binnen, was je handen, hou afstand, zorg voor jezelf en mekaar. Dokters, verpleegkundigen, zorgverleners… zij zijn de helden van vandaag. Bedank en steun hen zoveel als mogelijk.


Wij kijken alvast vooruit, naar betere dagen. We gaan plannen maken voor volgende zomer. Want dan willen we er weer staan. Met een nieuwe topeditie van TW Classic. We kijken er naar uit jullie dan te zien.

Bedankt voor jullie support en begrip.

Take care. Stay safe.

Published: 15/04/2020


TW Classic pakt in 2020 uit met een bijzonder mooie affiche. Sir Paul McCartney is de headliner van het dagfestival dat op zondag 21 juni plaats zal vinden in het Festivalpark. Eerder werd ook bekendgemaakt dat The Killers en Crowded House zullen aantreden. Vandaag worden er nog drie namen aan de line-up toegevoegd: SONS, Sinéad O’Connor en Kaiser Chiefs. Topaffiche it is! Festivalgangers die na afloop van TW Classic willen kamperen, kunnen vanaf vrijdag 14 februari om 10u een The Hive My Space-package boeken.

SONS opent het festival. De vier dolgedraaide garagerockers uit het Waasland brachten vorig jaar hun eerste langspeler uit. Ze razen door. Huidige single ‘I Need A Gun’ blijft plakken.

Sinéad O’Connor keert voor het eerst sinds 1990 terug naar het festivalpark. Velen zijn nog steeds niet bekomen van haar indrukwekkende passage toen. Ze is intussen 53, heeft woelige tijden gekend. Sinéad is en blijft een zangeres hors categorie. En ze heeft er bijzonder veel zin in.

Kaiser Chiefs zijn de fiere houders van een van de mooiste records van Rock Werchter. De Britse groep stond namelijk, als enige naam, ooit vier jaar op een rij op de affiche ((2006-2007-2008-2009). De keizers van de meezingers. 'Oh my God’, ‘Everyday I love you less and less’, ‘I predict a riot’, ‘Ruby’, ‘Never miss a beat’… Het zijn stuk voor stuk schoolvoorbeelden van oerdegelijke Britse pop.

Crowded House is een topkandidaat voor de titel van ‘Ideale Popgroep’. Hun nummers - denk aan ‘Don’t dream it’s over’, ‘Better be home soon’, ‘Into temptation’, ‘Weather with you’…- kunnen de eeuwigheid aan. Leden van het eerste uur Neil Finn en Nick Seymour worden vergezeld door Mitchell Froom, Liam Finn en Elroy Finn.

The Killers hebben een tot nog toe razend interessant muzikaal parcours afgelegd. De band uit Las Vegas verwerft meteen na de start al wereldroem met ‘Mr Brightside’, een nummer dat ze tijdens hun eerste repetitie hadden geschreven. The Killers vandaag zijn avontuurlijke indierockers met een karrenvracht aan straffe songs. "Imploding the Mirage", album nummer zes, is op komst.

Paul McCartney is een springlevend monument. Voor zijn 30ste had hij al 50 van de mooiste liedjes aller tijden gemaakt. Hij blijft een lichtpunt voor elke nieuwe generatie. En hij is ook een referentie als het aankomt op live performen. Paul McCartney heeft natuurlijk een weelde aan materiaal. Maar zelfs dan komt het er op aan om het op de juiste manier te brengen. McCartney is een artiest die zijn publiek met een brede glimlach naar huis stuurt. Zo zal dat ook op zondag 21 juni zijn.

Meer weten? Ga naar twclassic.be.

Updated: 06/02/2020

Over TW Classic:
TW Classic is een festival naar een klassiek en beproefd recept. Het grijpt terug naar de formule die in Werchter gangbaar was tot 1994: een mooie, zomerse dag, een festivalterrein met 1 podium, een fijn en uitbundig publiek en een selecte groep van artiesten met een straf palmares. TW Classic is ondertussen zelf een klassieker geworden. Welluidende namen zoals The Rolling Stones, The Police, Bryan Adams, Lenny Kravitz, Sting, Phil Collins, Elton John, Texas, Editors, Depeche Mode, Black Eyed Peas, Robbie Williams, Bon Jovi, Kraftwerk, Bruce Springsteen & The E Street Band en Guns N' Roses sierden reeds de affiche van het festival. TW Classic 2020 vindt op zondag 21 juni plaats in het Festivalpark in Werchter.

Ticketinfo