arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
The Jesus and Mary Chain play Darklands
30 mrt 2020 - Ancienne Belgique, Brussel

Opening deuren: 19:00

Drie jaar na hun langverwachte en overdonderende terugkeer, gaan The Jesus and Mary Chain op hetzelfde elan verder. De mythische band speelt op 30 maart zijn klassieke album Darklands integraal in de AB!

In 1985 zetten ze de rockwereld op zijn kop met Psychocandy; een verrassende crossover tussen de industriële chaos van Einstürzende Neubauten en de vrolijke pop van Shangri-Las, vol bezwerende gitaren en onsterfelijk geworden dankzij klassiekers als You Trip Me Up en Just Like Honey. Maar met opvolger Darklands beleeft de band in 1987 pas écht zijn hoogtepunt. De broers Reid, intussen herleid tot een duo, maakten dit meesterwerk van A tot Z zelf, slechts vergezeld van een drummachine. Compromisloos en vastberaden leverden Jim en William een plaat af voor de geschiedenisboeken, met pareltjes als Happy When It Rains, On The Wall en uiteraard April Skies, die tot op vandaag hun grootste hit blijft. Op 30 maart brengen ze Darklands van begin tot eind. Niet te missen!

Published 08/10/2019

Ticketinfo