arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
The Divine Comedy
30 jan 2017 - Koninklijk Circus, Brussel

Neil Hannon, sinds 1993 solo aan het roer van de band, kondigt de release van het elfde album van The Divine Comedy aan. Foreverland wordt begin september verwacht, en wordt een uitgelezen kans om begin volgend jaar eindelijk nog eens live op de Europese podia kennis te maken met deze uitzonderlijke artiest.

Al sinds de oprichting van The Divine Comedy in 1989, bewees Neil herhaaldelijk dat hij zijn plaats tussen de iconische Britse songwriters meer dan verdient. Doorheen een tien albums tellende discografie verleidde de Ierse dandy pers en critici met zijn geraffineerde pop en eenvoudige, pakkende en dodelijk doeltreffende melodieën. Talloze samenwerkingen met uiteenlopende artiesten – van Tom Jones over Yann Tiersen en Ute Lemper tot Jane Birkin – gidst de virtuoze Neil Hannon ons al ruim twee decennia door zijn barokke universum op het snijpunt van brutale en klassieke pop, beïnvloed door Burt Bacharach, David Bowie en Jacques Brel.

Om zijn grote terugkeer te vieren met zijn eerste album in zes jaar tijd, trekt Hannon de baan op met zijn band. En de tournee komt ook in ons land voorbij! Op 30 januari staat The Divine Comedy op de planken in het Koninklijk Circus in Brussel.

Published: 17/05/16

Support: Lisa O’Neill 

Ticketprijzen
Tickets kosten 29 euro, inclusief servicekosten.