arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
The Breeders
23 okt 2017 - Trix, Antwerpen

Voorprogramma: PINS
Opening deuren: 19:00

Kim Deal van Pixies en Tanya Donelly van Throwing Muses starten in 1988 een gezamenlijk project. The Breeders. De nieuwe band wordt des te belangrijker wanneer de activiteiten van hun oorspronkelijke bands op een lager pitje komen te staan. Twee jaar later resulteert de samenwerking in een eerste langspeler. Pod werd meteen op heel veel enthousiasme onthaald. Bij critici, bij publiek en bij muzikale collega’s. Zo was Kurt Cobain één van de grootste fans en nam hij Pod mee op in de top 50 van albums die hem het meest geïnspireerd hebben voor Nirvana’s sound. Toch is het vooral met opvolger Last Splash (1993) dat ze wereldfaam vergaren, dankzij de onsterfelijke hit Cannonball.

Met inbegrip van een lang intermezzo en enkele wissels in de line-up, zijn The Breeders vandaag nog steeds actief. Hun laatste album dateert van 2008 (Mountain Battles) en de band telt intussen vier leden: Kim Deal, Kelley Deal, Josephine Wiggs en Jim Macpherson. Samen touren ze de hele wereld rond en dit jaar hoort daar ook een halte in ons land bij. The Breeders op 23 oktober in Trix, dat moet je gezien hebben.

Published 04/07/2017

Ticketprijzen
Tickets kosten 38,50 euro, inclusief servicekosten.