arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
The Afghan Whigs
14 jun 2017 - Trix, Antwerpen

Voorprogramma: Ed Harcourt

In mei komt met In Spades de nieuwe van The Afghan Whigs uit. Dat kondigde de Amerikaanse alternatieve rockgroep onlangs zelf aan. Hun terugkeer gaat gepaard met een nieuwe tournee, die maar liefst twee keer halt houdt in onze Belgische zalen. The Afghan Whigs concerteren op 14 juni in Trix Antwerpen en op 15 juni in de Brusselse AB!

Na een scheiding van elf jaar, pikten The Afghan Whigs in 2012 de draad weer op. Opnieuw verenigd onder leiding van Greg Dulli, maakte de band uit Cincinnati een geslaagde terugkeer, met o.a. twee schitterende concerten in het Koninklijk Circus (2012, 2015) en verschillende passages op onze zomerfestivals, waaronder een vijfsterrenprestatie op de wei van Pukkelpop (2012). In de lente van 2014 brachten ze een geweldige nieuwe plaat uit – hun eerste in zestien jaar! Critici waren laaiend enthousiast, fans gingen door hun dak; Do To The Beast was een meer dan waardige comeback voor Dulli en co. Het album combineert naadloos de sombere en duistere kant en de luide gitaren met een meer opwindende soulklank.

Met In Spades zorgen The Afghan Whigs nu voor een langverwachte opvolger. Het album verschijnt in mei op de markt en is een perfecte harmonie tussen de punk van Die Kreuzen en Hüsker Dü, de psychedelische soulsymfonieën van The Temptations en de hardrock van Led Zeppelin en Lynyrd Skynyrd. Met zanger Greg Dulli, gitaristen Dave Rosser en Jon Skibic, met multi-instrumentalist Rick Nelson en mede-oprichter John Curley, stelt de voltallige band zijn nieuwe werk nu ook live voor aan het grote publiek. Er staan twee Belgische concerten op het programma, op 14 juni in Trix en op 15 juni in de AB.

Timing*
DOORS: 19.00
ED HARCOURT: 20.00 – 20.30
THE AFGHAN WHIGS: 21.00 – 23.00

* All timings are subject to changes.

Published 08/03/2017

Ticketprijzen
Tickets kosten 33,50 euro, inclusief servicekosten.

Speciale packages

Voor de allergrootste fans is er een ook speciaal pakket beschikbaar.

VIP ticket - € 135,50
Opgelet, de soundcheck en Meet & Greet vindt mogelijks plaats in de namiddag
- Een ticket voor de show
- Toegang tot de Meet & Greet met The Afghan Whigs
- Toegang tot de Soundcheck
- Een laminate als aandenken
- Een exclusief merchandise item