arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Tenacious D
24 feb 2020 - Vorst Nationaal, Brussel

Tour: In Post-Apocalypto the Tour 2020
Voorprogramma: Wynchester

Timing:
18:30 Doors
20:00 - 20:30 Wynchester
21:00 - 22:30 Tenacious D

Jack Black en Kyle Gass zijn de heren achter – zo zeggen ze zelf toch – The Greatest Band in The World: Tenacious D, een knettergek duo dat duizelingwekkende gitaarriffs combineert met aanstekelijke humor en duivels efficiënte melodieën. Met hun nieuwe album Post-Apocalypto op zak, trekken ze binnenkort weer en route. Op 24 februari staat Tenacious D op de planken in Vorst Nationaal. Zorg dat je erbij bent!

Kyle en Jack richten Tenacious D op in 1994, en zijn al snel op kruissnelheid dankzij hun rol in de gelijknamige tv-serie. In 2001 brengt de eigenzinnige tweekoppige band samen met Dave Grohl (Foo Fighters) een eerste plaat uit, die intussen met platina bekroond werd. De film Tenacious D in the Pick of Destiny en het gelijknamige album volgen in 2006, waarna ze in 2012 met Rize of the Fenix een Grammy-nominatie voor ‘Best Comedy Album’ in de wacht slepen. In 2013 staan ze aan de wieg van Festival Supreme in Los Angeles, een terugkerend evenement voor comedy en muziek dat doorheen de jaren onder meer Adam Sandler, Sarah Silverman, Flight of the Conchords, Die Antwoord en ‘Weird Al’ Yankovic mocht verwelkomen. In 2014 kapen ze de Grammy voor ‘Best Metal Performance’ weg met hun cover van The Last in Line van Ronnie James Dio. En in november 2018 kwam met Tenacious D in Post-Apocalypto een volledig door Jack Black getekende animatiefilm uit, waarvan alle personages ingesproken werden door Black en Gass. Tegelijk met de film lanceerde de band ook het album Post-Apocalypto, een zoveelste parel in hun back catalogue.

Published: 11/11/2019

Ticketinfo