arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
SYML
14 okt 2019 - Ancienne Belgique, Brussel

Voorprogramma: Nathan Ball
Opening deuren: 19:00

Brian Fennell mag zich dé internationale muzieksensatie van het moment noemen. Hij is een poëet met woorden en composities, en doet het tegenwoordig solo onder de naam SYML. Binnenkort te ontdekken op Rock Werchter, en komend najaar ook indoor, op 14 oktober in de AB.

SYML, Welsh voor ‘simpel’, is Fennells subtiele knipoog naar zijn roots. De muzikant, geboren in de Amerikaanse staat Washington, is een meester in het op reis meevoeren van zijn beluisteraars. Zoals onder meer RY X, James Blake en Damien Rice het hem al voordeden, combineert hij zijn warme en betoverende stem met onweerstaanbare melancholische electromelodieën. In 2018 werkt hij zich in de schijnwerpers op de podia van de Botanique, Pukkelpop en het Depot met meerdere straffe hits, waaronder Where’s My Love dat al miljoenen streams verzamelde. In 2019 snijdt hij een belangrijk volgend hoofdstuk aan. Het veelbelovende Clean Eyes maakt al een tijdje het mooie weer op de betere radiozenders, maar is ook een mooie voorbode voor zijn debuut SYML dat op 3 mei in de rekken ligt.

Published: 26/03/2019

Ticketinfo