arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Stormzy
10 feb 2020 - Ancienne Belgique, Brussel

Voorprogramma: Jaykae
Opening deuren: 18:30

Stormzy is op weg om een van de meest veelgeprezen artiesten van het Verenigd Koninkrijk te worden. Twee jaar geleden klom hij uit de underground grimescene met zijn debuutalbum Gang Sings & Prayer, het eerste album in zijn genre met een nummer 1 ranking in de nationale hitparade. Eerder dit jaar schopte de Londense rapper het tot headliner van Glastonbury en werd daarmee de eerste zwarte Britse artiest die dit deed.

Stormzy staat bekend om zijn politiek activisme. Zo bekritiseerde hij de regering met een freestyle tijdens de Brit Awards en richtte Stormzy Scholarship op om zwarte studenten financieel te ondersteunen tijdens hun traject naar Cambridge University.

Op 13 december verschijnt zijn langverwachte tweede album Heavy Is The Head, waarop onder andere de rapper zijn eerste nummer 1 hit Vossi Bop is terug te vinden en zijn laatste single Own It in samenwerking met Ed Sheeran en afropopheld Burna Boy.


VOOR FANS VAN
Skepta, Wiley, AJ Tracey, J Hus, Octavian, Giggs


IN DE PERS
‘'Where do you know me from?', wilde Stormzy van ons weten. Tja, van alles en iedereen eigenlijk. De rapper scheert vandaag immers de hoogste toppen. Op Pukkelpop beloofde hij ons zijn 'maximum energy' te geven. Hij deed veel meer.’ - ***** Humo

Dit concert is een coproductie tussen Ancienne Belgique / Live Nation.

Published: 29/11/2019

Ticketinfo