arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Saxon
19 sep 2018 - Ancienne Belgique, Brussel

Voorprogramma: FM
Opening act: Raven
Opening deuren: 18:30

Timing
18:45 - 19:15 Raven
19:30 - 20:15 FM
20:45 - 22:30 Saxon

Als sterkhouder van de Britse heavy metal-scene blijft Saxon verderbouwen aan zijn status van levende legende. Afgelopen februari bracht het kwintet een tweeëntwintigste studioalbum uit, getiteld Thunderbolt. Twaalf songs in de puurste traditie van het genre, waaronder een hommage aan Motörhead.

Sinds hun oprichting in 1976 zijn Biff Byford en zijn mannen één van de referenties in de internationale hardrockscene. Als voortrekker van de NWOBHM-beweging, heeft de band een buitengewone carrière opgebouwd met een uiterst trouwe fanbase, dankzij de legendarische albums als Saxon, Wheels of Steel en Strong Arm of the Law. Saxon beschikt over een indrukwekkende lijst hits zoals Never Surrender, Princess of the Night, Wheels of Steel, Crusader en Denim and Leather. Allemaal classics die met zekerheid op de setlist staan bij iedere show. Ze spelen overal ter wereld voor uitverkochte zalen en op de grootste metalfestivals, waaronder maar liefst negen optredens op Graspop Metal Meeting.

Vandaag schrijft Saxon een nieuwe pagina in het boek van hun rijke carrière met het album Thunderbolt en een nieuwe reeks concerten die hen naar de Ancienne Belgique brengt op woensdag 19 september, met Raven als opener en Y&T als voorprogramma!

Published 27/04/2018

Ticketinfo