arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
RY X
27 feb 2019 - Koninklijk Circus, Brussel

Voorprogramma: Hannah Epperson
Opening deuren: 19:00

Timing
20:00 - 20:30 Hanna Epperson
21:00 - 22:30 Ry X

Poëet van de moderne tijd maakt zich op om het Koninklijk Circus in Brussel te veroveren. Nadat hij in februari van dit jaar met de Brussels Philharmonic Soloists de AB betoverde, kondigt RY X ons zijn terugkeer aan voor begin 2019! De Australiër houdt opnieuw halt in Brussel, waar zijn laatste doortocht nog steeds nazindert. Afspraak op woensdag 27 februari!

Ry Cuming, afkomstig uit New South Wales, boetseert delicate indiefolk gedrenkt in electro en melancholie. Als songschrijver, composer en zanger beroert Ry de ziel van onze tijd. In 2016 bracht hij zijn debuut uit onder de naam RY X. Dawn is een loepzuiver album, zowat een ode aan bezinning. RY X oogst succes met eenvoudige, eerlijke en ontwapenende nummers die zijn publiek keer op keer kippenvel bezorgen. Een mooi voorbeeld is zijn single Berlin, waarmee hij de oceaan oversteekt en de hele wereld doet smelten van geluk. In datzelfde jaar speelt hij op de grootste festivals (o.a. Pukkelpop) en zet hij ook zijn eerste stappen op de Brusselse podia (Botanique).

In 2019 gaat RY X de baan op met zijn nieuwe project, dat hij op 27 februari aan zijn Belgische fans voorstelt in het Koninklijk Circus! Een niet te missen optreden.

Published 09/10/2018

Ticketinfo