arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Peter Doherty
11 mrt 2017 - Koninklijk Circus, Brussel

Sinds zijn debuut Grace/Wastelands – uit 2009 alweer – was het wachten op nieuw solowerk van Peter Doherty. Maar het Engelse enfant terrible maakte zijn comeback in de winkelrekken met Hamburg Demonstrations! Op zaterdag 11 maart komt hij ons zijn nieuwe album live voorstellen in het Koninklijk Circus in Brussel.

Voor zijn tweede soloplaat trok Peter Doherty met producer Johann Scherer naar de Duitse Clouds Hill Recordings-studio’s. Hij schreef elf nummers bij elkaar, waaronder eerste single I Don’t Love Anyone en Hell to Pay at the Gates of Heaven, opgedragen aan de slachtoffers van de aanslagen op 13 november 2015. Flags From the Old Regime is dan weer een eerbetoon aan zijn vriendin Amy Winehouse.

Als Doherty het op zijn eentje doet, neemt hij afstand van de punk van The Libertines en de gecontroleerde chaos van de Babyshambles, en brengt hij de diepste zielenroerselen uit zijn poëtische universum naar boven. De gekwelde artiest zingt zoals hij gebekt is, en presenteert een britrockplaat die even sober als grandioos is. Een regelrechte aanrader! Peter Doherty, burger van een Europa in crisis en een wereld in verval, behoudt zijn geheel eigen visie op regels, grenzen, politiek en algemeen fatsoen. Trouw aan zijn gekende overtuigingen en artistieke visie, blijft hij live een niet te missen podiumbeest. Peter Doherty staat op zaterdag 11 maart op de planken van het Koninklijk Circus in Brussel!

Published 18/01/2017

Ticketprijzen
Tickets kosten 30 euro, inclusief servicekosten.