arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Ólafur Arnalds
13 mei 2018 - Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Tour: All Strings Attached
Voorprogramma: Manu Delago
Opening deuren: 19:00

Timing
20.00 - 20.30 - MANU DELAGO
21.00 - 22.30 - ÓLAFUR ARNALDS

Hij is een artiest buiten categorie, een producer en avant-garde componist met een ongeziene creativiteit. Hij werd al bekroond op de BAFTA Awards, en treedt op 13 mei – in het kader van Les Nuits Botanique - voor de allereerste keer aan in de Henry Le Boeuf-zaal van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Ólafur Arnalds, onvermoeibaar productief, heeft sinds zijn eerste release in 2007 al ruim een dozijn albums op de teller, solowerk of in samenwerking met anderen, en verkent alles tussen huiskamermuziek en minimal techno. In september 2016 leverde hij met Island Songs een meesterlijk muzikaal heldendicht af, dat opgenomen werd op maar liefst zeven iconische plaatsen in zijn geboorteland IJsland. Ólafur creëert stralende composities vol verrassende poëzie, op het snijpunt tussen Chopin en Ryuichi Sakamoto.

Dit jaar vierde hij al de tiende verjaardag van zijn debuut Eulogy for Evolution met een remastered editie van deze plaat. Vandaag snijdt hij een nieuw hoofdstuk van zijn oeuvre aan met de tournee All Strings Attached. Voor de gelegenheid omringt Ólafur zich met een uniek ensemble bestaande uit een strijkkwartet, percussie, piano en synthesizers. Zijn motivatie om een heel ander licht op zijn magnifieke repertoire te werpen en zijn nieuwe werk op een nooit geziene manier te etaleren, maakt dit tot een enorm origineel project. In navolging van landgenoten als Sigur Rós en Bjork, stelt Ólafur Arnalds ons een uniek muzikaal oeuvre en een niet te missen klankervaring voor!

Published 17/11/2017

Ticketinfo