arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Oh Wonder
02 aug 2018 - OLT Rivierenhof, Deurne (Antwerpen)

Voorprogramma: Portland
Opening deuren: 19:00

Timing
PORTLAND: 20.30
OH WONDER: 21.30

In tijden waarin een carrière in de popmuziek zo zorgvuldig mogelijk uitgestippeld wordt, is Oh Wonder een vreemde eend in de bijt. Een band die ‘per ongeluk’ ontstaat uit een DIY projectje van Joséphine Vander Gucht en Anthony West en een debuutplaat die onbedoeld tot stand komt uit een verzameling van nummers die ze online postten. Nummers die het resultaat zijn van een enorme artistieke aantrekkingskracht tussen twee mensen en een ambitieus plan om samen elke maand een nieuw nummer te verspreiden via Soundcloud. Drie maanden ver in hun challenge, heeft het Londense duo een internationaal publiek uitgebouwd, met fans die elke eerste dag van de maand vol ongeduld wachten op nieuw materiaal. Op het moment dat hun muziek hen meer dan 25 miljoen streams oplevert, besluit het paar dan maar verder te gaan als een volwaardige band. Hun songs worden door zowat iedere Britse radiozender opgepikt en labels en bookers staan in de rij om hen als eerste binnen te halen. In september 2015 bundelen ze alle uitgegeven tracks op een zelf-getiteld album. De release wordt gevolgd door een uitgebreide wereldtournee, die 162 concerten in 112 verschillende steden telt. Ook live worden de twee op handen gedragen!

Waar ze oorspronkelijk geen idee hadden waar ze mee bezig waren, hebben ze intussen bergen kennis en ervaring opgedaan. Daarmee trokken ze naar de studio om te werken aan Ultralife, een tweede album dat ze zelf zien als hun échte debuut. Een erg breekbare sound, tussen London Grammar en The xx in, staat opnieuw centraal. Nadat ze hun nieuwe werk eerder al voorstelden op Pukkelpop en het podium van de Brusselse AB, plant Oh Wonder op 2 augustus een zomerconcert in het schitterende kader van het Openluchttheater Rivierenhof. Niet te missen!

Published 15/03/2018

Ticketinfo