arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Jon Hopkins
05 nov 2020 - Koninklijk Circus, Brussel

Het concert van Jon Hopkins, dat voorzien was op 1 april in het Koninklijk Circus, wordt naar donderdag 5 november 2020 verschoven.

Aangekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden via e-mail.

Published: 13/03/2020

 


Tour: Polarity Tour 2020
Opening deuren: 19:00

Na zijn Singularity Tour waarmee hij (onder meer in de AB in 2018) met uitverkochte dj-sets uitpakte, gaat Jon Hopkins komend voorjaar weer de baan op met de Polarity Tour 2020! Dat doet hij dit keer vergezeld van een ensemble van muzikanten. De Londenaar trapt af in Edinburgh, om vervolgens Parijs, Londen, Berlijn en ook… Brussel aan te doen! Zijn Belgische fans kunnen hem op 1 april aan het werk zien in het intieme Koninklijk Circus. Must-see!

Jon Hopkins is een muzikaal genie, en één van de meest gevestigde waarden in de hedendaagse electro-scene. Hij maakt een typische organische sound die steunt op bedwelmende bassen, en zoekt als klankentovenaar voortdurend de grenzen van zijn eigen creaties op. In 2013 werd hij genomineerd voor de prestigieuze Mercury Prize met zijn vierde plaat Immunity. Zijn bezwerende composities worden steeds verbluffender, en nemen de luisteraar mee op een magische en psychedelische trip. Hij ging in de leer bij Brian Eno en werkte samen met de allergrootsten, waaronder David Lynch, King Creosote, Four Tet en de betreurde Jóhann Jóhannsson. In 2018 leverde zijn vijfde worp Singularity hem een Grammy-nominatie op voor ‘Best Dance/Electronic Album’. Voor volgend jaar broedt Hopkins op een Europese tounee waarvoor hij zich laat omringen door een grote piano en een kleine groep bevriende muzikanten; Leo Abrahams (producer, gitaar), Emma Smith (arrangementen, viool) en Laura Moody (cello). Dat wordt een niet te missen hoogtepunt!

Published 09/09/2019

Ticketinfo

Gelijkaardige evenementen