arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Jain
15 jun 2019 - Vorst Nationaal, Brussel

Tour: Souldier Tour
Voorprogramma: Yaya Minté

Timing:
DEUREN 18:30
YAYA MINTÉ 20:00-20:20
JAIN 20:50-22:30

Meer dan enkele seconden luisteren naar Jain heb je niet nodig om te weten dat je iets speciaals ontdekt hebt… Kies één van de nummers – gelijk welk – uit het debuutalbum Zanaka van de Parisienne, en meteen ben je verrast, gepakt en gedwongen tot de glimlach.

Deze eerste plaat uit 2015, die met drievoudig platina bekroond werd, leverde Jain in 2017 een Victoire de la Musique op als beste zangeres, en begin 2018 zelfs een nominatie voor de Grammy Awards. Sinds de release van Zanaka zat Jain niet stil: ze telt intussen ruim 200 concertdata, waaronder ook in ons land een uitverkochte AB en shows op Brussels Summer Festival en Rock Werchter, waar ze het publiek helemaal voor zich won.

Deze ervaringen brachten haar vervolgens terug naar de studio. “Een nieuwe wind”, zegt ze doodeenvoudig. Met Yodelice aan haar zijde bracht Jain de laatste maanden door met het polijsten van Souldier: een tweede plaat, waarop we haar passie voor ritme nóg beter kunnen proeven. Uiteraard speelt Afrika nog steeds een grote rol, zoals in Oh Man, begeleid door de Malinese kora van Sidiki Diabaté (zoon van de legendarische Toumani Diabaté). “Ik wou mezelf heruitvinden”, voegt Jain eraan toe. “Verder gaan dan het alledaagse. Het is een mix geworden”.

Volgend op de release van Souldier op 24 augustus, kondigt Jain ons vandaag een nieuwe tournee aan, die haar op zaterdag 15 juni naar Vorst Nationaal in Brussel brengt!

Published: 31/08/2018

Ticketinfo