arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Jain
25 feb 2017 - Ancienne Belgique, Brussel

Voorprogramma: Hush Hefner

Haar concert op 12 december in de AB is al weken uitverkocht, en haar optredens op Les Nuits Botanique, les Francofolies de Spa en het festival van Ronquières overtuigden moeiteloos vriend en vijand. Jain is zonder twijfel dé Franse revelatie van het jaar. En om ook 2017 in schoonheid te starten, kondigt ze een nieuw concert aan; op zaterdag 25 februari in de Ancienne Belgique!

Als dochter van Franse expats is Jain overal thuis, en is ze als geen ander de belichaming van een bonte mix aan genres. In 2008 kruisen de wegen van de 24-jarige wereldreizigster met Yodelice. Hij is meteen gewonnen voor haar unieke eigenheid. Het vermogen van de jongedame om haar alledaagse belevenissen in papier om te zetten, zoals enkel een oude blues man dat zou kunnen, en haar naadloze mengeling van electro- en synthinvoeden springen hem meteen in het oog. Samen werken ze verscheidene projectjes uit die het midden houden tussen beatmaking en Afrikaanse percussie, en sleutelen ze haar nummers bij naar een volledig nieuwe en hybride sound.

Hun samenwerking trekt zich ook op het podium door wanneer ze het voorprogramma verzorgt tijdens zijn concerten, waaronder ook bij ons in de AB, in april 2014. Vorig jaar zagen de Belgische fans haar ook terug in het voorprogramma van de familie Chedid, tijdens Les Nuits Botanique.

Met haar EP Hope hijst Jain zich naar een plekje in de Franse popwereld. In november 2015 bracht ze haar debuut ZANAKA uit; een project waarin ze ons meeneemt in haar muzikale belevingswereld tussen pop, reggae, folk en Afrikaanse ritmes. Haar singles Come en Makeba, die hoge toppen scheren op de radio, zijn daar alvast prachtige voorbeelden van.

Published 25/10/2016

Ticketprijzen
Tickets kosten 32 euro, inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage.