arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Glen Hansard
06 mei 2019 - Koninklijk Circus, Brussel

Voorprogramma: Joe Quartz

Na een rijke carrière inclusief een tiental albums met The Frames en The Swell Season en zelfs een Oscar, voor Falling Slowly uit Once (2007), verbaasde Glen Hansard in 2012 het publiek en de critici met zijn eerste soloalbum Rhythm and Repose. Hij ging op hetzelfde elan verder met Didn’t He Ramble uit 2015, een magnifieke opvolger die genomineerd werd voor een Grammy Award. Terwijl hij zijn inspiratie haalt bij – zo zegt hij zelf – de ‘Heilige Drievuldigheid’ (Van Morrison, Dylan en Cohen), is Hansard een veelzijdig artiest die zijn carrière slim en gepassioneerd richting geeft. Het is dan ook geen toeval dat hij al prachtige samenwerkingen met Bruce Springsteen, Eddie Vedder en Bono op zijn palmares heeft.

Begin dit jaar betoverde Glen Hansard Europa met een uitgebreide tournee, en zijn derde langspeler Between Two Shores onder de arm. Zijn passage in de AB in februari was op meerdere vlakken een memorabel moment. Gezien het succes van die tournee en de komst van alweer een vierde plaat in 2019, breit Hansard met veel plezier een vervolg aan zijn concertreeks! Op 6 mei 2019 houdt hij met zijn band opnieuw halt in ons land, voor een concert in het Koninklijk Circus in Brussel!

Published 27/11/18

Ticketinfo