arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
FKJ
09 feb 2019 - La Madeleine, Brussel

Voorprogramma: Dabeull

Timing:
DOORS: 19.00
DABEULL: 20.00 – 20.30
FKJ: 21.00 – 22.15

Nadat hij eind oktober nog de Botanique betoverde, breit French Kiwi Juice – alias FKJ – ook begin 2019 een vervolg aan zijn tournee. In afwachting van de release van zijn tweede plaat bevestigt de jonge Fransman een nieuw Brussels concert op zaterdag 9 februari in La Madeleine.

Het internet is al jarenlang een broeihaard voor jong talent en creatieve klanktovenaars, en daar is Vincent Fenton, beter bekend als FKJ, er duidelijk één van. De gevoelige en instinctieve artiest mixt al sinds 2014 Franse electro met poëzie, en bracht intussen twee zeer gesmaakte en zelfgeproducete EP’s uit. Zijn muziek is warm, rustgevend en groovy, waarmee hij radicaal afstand neemt van de traditionele electro die vaak droger en harder is. De jongeman is een all-round multi-instrumentalist die moeiteloos wisselt tussen bas, piano, saxofoon en synths.

In april 2017 kwam zijn debuut French Kiwi Juice uit, een muzikale parel met electro-jazzy accenten, op het kruispunt tussen funk en soul. De plaat bulkt van de juweeltjes, werd unaniem gelauwerd en bracht hem naar podia overal ter wereld. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor FKJ, en er wordt met veel ongeduld uitgekeken naar nieuw werk. Afspraak op zaterdag 9 februari in La Madeleine!

Published: 05/11/2018

Ticketinfo