arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
First Aid Kit
06 mrt 2018 - Ancienne Belgique, Brussel

Voorprogramma: Van William
Opening deuren: 19:00

Het Zweedse duo maakt een prachtige terugkeer met hun nieuwe single It’s a Shame, een verrukkelijk voorsmaakje van hun nieuwe album en vooral ook de nieuwe tournee!

Met invloeden van Devendra Banhart en CocoRosie tot The Velvet Underground en Emmylou Harris, laten de toen nog piepjonge zusjes Klara en Johanna Söderberg zich in 2008 opmerken met hun eigen cover van Fleet Foxes. Daarop volgen snel twee albums; The Big Black And The Blue (2010) en The Lion’s Roar (2012, met hitsingle Emmylou), die hen naar het voorplan van de internationale muziekwereld katapulteren. Het grote publiek maakt kennis met First Aid Kit in 2014, wanneer ze met My Silver Lining uit hun derde plaat Stay Gold een single afleveren die zich diep in iedereens hart nestelt. Het succes is overweldigend, en de verleidelijke en getalenteerde Karla en Johanna krijgen zowel het publiek als de critici helemaal op hun hand. Begin 2017 legt First Aid Kit de laatste hand aan hun vierde studioalbum, en onthult nauwelijks enkele weken later al een eerste single met You Are The Problem. Eind september werd deze gevolgd door It’s A Shame. Een volmaakte song vergezeld van een catchy clip, opgenomen in de straten van Stockholm. Na de officiële release van hun nieuwe plaat bevestigen de zusjes nu ook hun tourplannen!

Op 6 maart houdt First Aid Kit met Van William als voorprogramma halt in de Ancienne Belgqique, voor een concert dat het midden houdt tussen Americana, country en bedwelmende folkballades.

Op 19 januari brengt First Aid Kit het nieuwe album Ruins uit, dat je nu al kan voorbestellen in iTunes via https://lnk.to/FAKruins.

Published 27/10/2017

 

Ticketinfo