arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Fatima Yamaha
10 feb 2018 - Ancienne Belgique, Brussel

Voorprogramma: Surfing Leons
Opening deuren: 19:00

Nederlandse producer Bas Bron kennen we al ruim twaalf jaar als leverancier van electropareltjes. Na een geniale passage afgelopen zomer in de KluB C op Rock Werchter, keert hij komend voorjaar als Fatima Yamaha naar ons land terug. Afspraak op zaterdag 10 februari in de Ancienne Belgique!

Fatima Yamaha hulde zich lang in mysterie als een project “door een jonge vrouw met een Japanse vader en een Turkse moeder”. Maar het gaat dus om producer Bas Bron, ook bekend onder de aliassen Bastian, Comtron (met River Veeman) en Seymour Bits. Ook als maker van de onweerstaanbare beats van de Nederlandse groep De Jeugd Van Tegenwoordig speelde hij zich in de schijnwerpers. Als oprichter van het Magnetron-label, samen met Parker Jones, wisselt hij met plezier en onvermoeibaar van masker. In 2004 brengt hij zijn debuut-EP A Girl Between Two Worlds uit, maar pas bij de heruitgave in 2015 gaat de underground-electrowereld volledig voor de bijl. Hudson Mohawke maakt een sample van cultnummer What’s A Girl To Do, goed voor de sensatie van het jaar. Voor Bron is het de inspiratie om zijn funky synths opnieuw boven te halen en een eerste LP Imaginary Lines uit te brengen. In 2017 volgt Araya waarop we aanstekelijke tracks als Piayes Beach Bar and Grill en Romantic Bureaucracy terugvinden. Op Rock Werchter genoten we mee van een magistraal concert.

Zijn liveshows lossen de hoge verwachtingen keer op keer in met een opzwepende mix van house en synth-solo’s. Hier is uw kans op een ontdekking van de man die u vol verstomming doet staan; op 10 februari in de Ancienne Belgique! 

Published: 09/10/2017

 

Ticketinfo