arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
dEUS
21 mei 2019 - Ancienne Belgique, Brussel

Tour: The Ideal Crash Tour
Special Guest: Sylvie Kreusch
Opening deuren: 19:00

dEUS voegt 8ste en finale concert toe aan reeds indrukwekkende concertreeks dEUS plays ‘The Ideal Crash’.

Records dienen nu eenmaal om gebroken te worden. En zo stoot dEUS anno 2018 Arsenal én Channel Zero van de AB-troon die ex aequo niet minder dan zes uitverkochte zalen op rij op hun naam hadden staan. Arsenal deed dat in ’15 toen ze hun 15de verjaardag vierden en Channel Zero in ’10 naar aanleiding van hun succesvolle reunië. Maar het is dEUS die met de toevoeging van een laatste concert – met name op maandag 20 mei – in de ►► Rewind reeks dEUS plays ‘The Ideal Crash’ zich nu écht gOD mogen wanen.

Deze concerten zijn coproducties tussen Ancienne Belgique / Live Nation.

Updated: 28/11/2018 

Verbazing alom: op amper 24 uur tijd gingen niet minder dan 10.000 (!) tickets de deur uit voor dEUS plays The Ideal Crash (‘99) in het kader van de ◄ ◄ REWIND-reeks waarbij een Belgische klassieker integraal live wordt gespeeld . Deze snelheid in verkoop is redelijk ongezien naar AB-normen en bewijst des te meer dat The Ideal Crash in het collectieve geheugen is gegrift.

Om aan de vraag te voldoen, voegt dEUS nog twee concerten toe – met name ZONDAG 26 alsook MAANDAG 27 MEI - aan deze nu al indrukwekkende reeks.

Deze concerten zijn coproducties tussen Ancienne Belgique / Live Nation.

Updated: 19/11/2018

Het gaat hard - Oerend Hard zelfs – met de ticketverkoop voor dEUS plays The Ideal Crash concerten in het kader van de ◄ ◄ REWIND-reeks. In een mum van tijd waren de drie concerten – gepland op DINSDAG 21, WOENSDAG 22, DONDERDAG 23 en VRIJDAG 24 mei – uitverkocht. Het derde album van dEUS zit dus overduidelijk in het collectieve erfgoed. Om aan de vraag te voldoen, voegt dEUS met plezier nog een 5de concert aan de reeks toe en dat op ZATERDAG 25 MEI.

Dit concert is een coproductie tussen Ancienne Belgique / Live Nation.

Updated: 16/11/2018

dEUS speelt integraal hun 20 jaar oude klassieker The Ideal Crash

The Ideal Crash – het derde en fel bewierookte album van dEUS - bestaat 20 jaar en dat moet gevierd worden! En hoe! Zowaar met een integrale uitvoering – van kop tot staart - van deze absolute dEUS-klassieker. Van de (ronduit geniale) openingstrack Put The Freaks Up Front tot de gedroomde afsluiter Dream Sequence #1 Tom Barman hierover: ‘Als er ooit een moment komt om een album in de kijker te zetten, dan is het ongetwijfeld ‘The Ideal Crash’. Het was een bijzonder belangrijke plaat voor ons dat meteen de standaard hoog legt voor de nieuwe dEUS-songs die we na afloop ook zullen spelen.’

The Ideal Crash werd geproduced door de Canadese producer David Bottrill – tevens producer van o.a. Tool, The Smashing Pumpkins en David Sylvian – die later ook het voorlaatste dEUS-album Keep You Close onder handen zou nemen. The Ideal Crash prijkte in ’99 in vele eindejaarslijstjes en haalde zelfs de top twintig van Oor’s Top 100 aller tijden mooi geflankeerd door Pink Floyd’s The Wall en Radiohead’s Kid A.

Guy Garvey (Elbow) beschouwt de prachtsingle Instant Street nog steeds als één van zijn favoriete songs aller tijden. En in de jongste Belpop 100 - de lijst met de beste Belgische songs gekozen door de luisteraars van Radio 1 – schittert Instant Street 20 jaar later nog steeds in de top 15.

Naar aanleiding van dEUS plays The Ideal Crash wordt het album in geremasterde versie heruitgebracht en geeft de band – leve de symboliek! – niet minder dan 20 concerten doorheen heel Europa. Kersvers gitarist Bruno de Groote is uiteraard ook van de partij waarmee dEUS weldra de studio induikt voor de opnames van hun 8ste album.

dEUS zal – net als voorgaande artiesten die aantraden in de ◄◄ REWIND -reeks – gelauwerd worden middels een officiële steenlegging in de Steenstraat als eerbetoon voor hun bijdrage aan de Belgische (pop)muziek.

Dit concert is een coproductie tussen Ancienne Belgique / Live Nation.

Published: 12/11/2018

Ticketinfo