arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Damian "Jr. Gong" Marley
04 jun 2019 - Ancienne Belgique, Brussel

Opening deuren: 19:00

Al vanaf zijn debuut kreeg hij van zijn collega-muzikanten de bijnaam ‘The Youngest Veteran’ mee, en vandaag is Damian “Jr. Gong” Marley een gerespecteerd artiest en een icoon in de internationale muziekscene. Met zijn twaalfde langspeler op zak, het zeer geslaagde Stony Hill, trekt hij in 2019 de baan op. Op 4 juni houdt hij halt in de AB! 

De jongste zoon van Bob Marley verdient zijn eerste sporen in de muziekgeschiedenis in 2005, wanneer hij als eerste reggae-artiest een Grammy Award buiten de categorie Reggae in de wacht sleept. Hij wint de prijs voor ‘Best Urban/Alternative Performance’ met zijn single Welcome To Jamrock en grijpt met het gelijknamige album in één klap ook de Grammy voor ‘Best Reggae Album’. Sindsdien is Damian niet weg te slaan uit de muziekwereld met zowel solomateriaal als samenwerkingen met onder meer NAS (op de plaat Distant Relatives) en Skrillex (op de enorme dubstep/dancehall-hit Make It Bun Dem). Recenter hoorden we hem ook terug in opmerkelijke featurings bij Jay Z (Bam) en Ty Dolla $ign (So Am I). Zijn jongste album kaapte vorig jaar nog de Grammy weg als beste reggaeplaat, een zoveelste bewijs van zijn eindeloze talent.

Published: 25/03/2019

Ticketinfo