arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Charlotte Gainsbourg
15 dec 2018 - Ancienne Belgique, Brussel

Voorprogramma: Saint DX
Opening deuren: 19:00

Na twee fantastische concerten op Les Nuits Botanique in het voorjaar en op Cactus Festival deze zomer, kondigt Charlotte Gainsbourg haar terugkeer naar ons land aan. Ontdek haar uitzonderlijk talent op vrijdag 14 december in De Roma en op zaterdag 15 december in de Ancienne Belgique.

Al van bij de release van 5:55 in 2016 laat de Française zich van haar meest charismatische en breekbare kant zien met heerlijk poëtische albums, waarvoor ze o.a. samenwerkte met Air, Jarvis Cocker, Beck en Connan Mockasin. Eind 2017 verscheen haar vijfde studioalbum, een magistrale plaat die tot stand kwam met de medewerking van grootheden als Paul McCartney, Guy-Manuel de Homem-Christo (Daft Punk) en Owen Pallett. Puur, intiem, schaamteloos. Rest is een betoverend meesterwerk met subtiele arrangementen en dromerige melodieën, zoals te horen op nummers als Rest, Deadly Valentine, Ring-A-Ring O’Roses en Sylvia Says. Met het album vindt Charlotte Gainsbourg zich niet alleen voor de zoveelste keer opnieuw uit, ze maakt na jarenlange introspectie ineens ook korte metten met demonen die nog in haar hoofd spookten sinds het overlijden van haar zus in 2013. Een parel!

Als actrice de hemel in geprezen door de beste regisseurs (Iñárritu, Gondry, Blier, von Trier, Attal, Ivory). Als zangeres het ultieme icoon van de Franse scene en de lieveling van critici van over de hele wereld sinds erg jonge leeftijd (Lemon Inceste, Charlotte For Ever). Het moge duidelijk zijn dat je haar concerten onder geen beding gemist mag hebben! Afspraak op 14 december in Antwerpen en op 15 december in Brussel.

Het Antwerpse concert is een coproductie van Live Nation Belgium en De Roma.

Published 31/08/2018

Ticketinfo