arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Beirut
02 apr 2019 - Vorst Nationaal, Brussel

Special Guest: Helado Negro

Timing (*):
Doors: 18.30
Helado Negro: 20.00 – 20.40
Beirut: 21.10 – 22.40
*Subject to changes

Beirut staat al sinds 2006 bekend als een rijke en unieke persoonlijkheid in de muziekwereld. Zach Condon is geliefd bij een zeer trouw publiek dat nieuwsgierig is naar nieuwe klanken, en is al van kindsbeen af een gepassioneerd muziekliefhebber. Vandaag verrast hij met de aankondiging van een nieuw album, Gallipoli, dat opgenomen werd in Puglia en gefinaliseerd in Berlijn. Beirut keert naar ons land terug voor een concert in Vorst Nationaal op 2 april. 

Zach Condon, afkomstig uit Sante Fe, bracht zijn debuut Gulag Orkestar uit in 2006, op twintigjarige leeftijd. Sterk geïnspireerd door een rondreis door Europa waar hij kennismaakte met Oost-Europese muziek, ontplooide de jonge Amerikaan zijn talenten als songschrijver en composer, die hij combineert met zijn unieke en atypische stem. Een jaar later bevestigt hij met het briljante The Flying Club Cup, waarop hij zijn stijl verder bijschaaft. Naast zigeunerinvloeden voegt hij nu ook subtiele orkestraties toe, waarvoor hij inspiratie opdeed uit het intensief beluisteren van Franse chansons. Zijn schare fans groeide gestaag mee. Daarop trok Zach opnieuw de baan op, om zich onder te dompelen in meer inspiratie. In Mexico haalde hij de mosterd voor de EP March Of The Zapotec, die hij opnam met hulp van de Jimenez Band. Hij verhuisde in een rustigere periode naar New York, waar hij de al even boeiende The Riptide en No No No bij elkaar pende. Na een lange afwezigheid en tot onze grote vreugde zet Zach Condon zijn reis nu verder, met muziek die nog steeds even uniek en doordrenkt van talent en vrijheid blijft.

Published: 22/10/2018

Ticketinfo