arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-right arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up calendar cross facebook heart instagram magnifier pause play star-half star stop twitter youtube
Menu
Banks
31 okt 2017 - La Madeleine, Brussel

Voorprogramma: A.CHAL
Opening deuren: 19:00

WIJZIGING VAN ZAAL!

Gezien de actuele problematiek rond de exploitatie van het Koninklijk Circus, wordt het concert van Banks op 31 oktober verplaatst naar La Madeleine (Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel – www.la-madeleine.be). Aangekochte tickets voor het concert in het Koninklijk Circus blijven geldig.


Al bijna drie jaar zorgt Banks met bakken charme en talent voor een frisse wind doorheen de internationale alternatieve scene. Na een uitverkocht show in Trix afgelopen februari, keert ze naar ons land terug om ons haar tweede plaat Altar te presenteren. Op 31 oktober staat Banks op de planken La Madeleine voor een niet te missen weerzien!

Jillian Rose Banks, beter bekend als eenvoudigweg Banks, groeide op in Los Angeles, waar ze zich lang in haar kamer schuilhield met haar muziek. In 2013 laat ze haar maskers vallen met haar debuut-EP London. Ze vult het scherm, omringd door Sohn, A$AP Rocky, Lil Silva en Jamie Woon. Kort daarop volgt een tweede EP Fall Over, die het vuur enkel maar meer aanwakkert. Haar muziek op de rand van indiepop en R’n’B is een succesformule op basis van de grote emoties van een soul-fanate en sfeervolle, etherische klanken. In september 2014 schopt ze het tot dé revelatie van het jaar met haar eerste studioalbum Goddess. Banks tourt de wereld rond en rijft tal van prijzen binnen. Haar verfijnde ballades Brain, Drowning en Beggin for Thread belegeren de toppen van de charts in Groot-Brittannië en verleiden in geen tijd de grootste muzikale fijnproevers. Banks wint zieltjes aan de lopende band en legt de lat zeer hoog, zoals ze ook liet zien in het voorprogramma van de Madness Tour van The Weekend in 2015, of solo op Coachella.

In september 2016 is haar tweede album Altar klaar. Als erkend artieste deze keer, levert de hedendaagse diva krachtigere, sensuelere, minder vrijblijvende melodieën af, met een futuristische en elektronische touch. Getuige daarvan zijn de singles Fuck With Myself en Gemini Feed. Van Banks hebben we het laatste nog niet gehoord... Op 31 oktober staat ze op het podium van La Madeleine!

Updated 11/09//2017

Ticketprijzen
Tickets kosten 28 euro, inclusief servicekosten.