We ♥ good times

Main Stage › za 3 jul 16:40 › 17:40

Net als de Mannschaft een half uur eerder, wist Gossip binnen de drie minuten te scoren. Een hele wei kon de knaller genaamd Standing In The Way Of Control niet stoppen. Of wou die simpelweg niet stoppen. Fans hielden bordjes omhoog met liefdesverklaringen aan het adres van Beth Ditto en gooiden voorverpakte wafels in haar richting. “Ik beloof dat ik dit straks opeet”, maar eerst liet ze Werchter drie kwartier lang uit hààr hand eten.

Ditto wisselde voetbalhymnes zoals “Olé olé olé” en flarden Lady Gaga (Bad Romance) en Tina Turner (What’s Love Got To Do With It) af met onweerstaanbaar eigen werk als Four Letter Word, Pop Goes The World en Dimestore Diamond. Halfweg de set testte de eerder volslanke Beth Ditto – getooid in witte parachute met zwarte poesjes – al eens de stevigheid van P!nk s gigantische catwalk en pikte ze op dat Duitsland intussen een tweede keer had gescoord. Het hele optreden lang bleef ze verrassend geïnteresseerd in de WK-kwartfinale tussen Argentinië en Duitsland.
Met de woorden van Daft Punk spoorde ze de uitbundige wei aan om tijdens Heavy Cross nog eenmaal loos te gaan: “One more song, we’re gonna celebrate – don’t stop the dancing”. Als epiloog leende ze een kartonnen bord met de (toen) 0-3 voor Duitsland erop, terwijl ze “Schland! Schland!” scanderend in de coulissen verdween. Niet alleen een dikke kont maar ook een zotte kont!
De Amerikanen scoorden een perfecte festivalpassage die nog het best samen te vatten viel met het opschrift op drummer Hannah Blilie‘s t-shirt: we ♥ good times!

Author

cd

Our quotation

8/10

Photos - By: Geert Van de Velde

Gossip
Gossip
Gossip
Gossip
Gossip
Gossip
Gossip
Gossip